Bismillah

Firman Allah

Dan (ingatlah) tatkala Tuhan kamu memberitahu: "Demi sesungguhnya,jika kamu bersyukur nescaya Aku akan tambahi nikmat-Ku kepada kamu,dan demi sesungguhnya,jika kamu kufur ingkar sesungguhnya azab-Ku amatlah keras." (Surah Ibrahim:7)

Followers

Saturday, September 29, 2012

~ Insan seLamanya ~sedikit nukilan hamba, blog yang sdh lama ditinggalkan, sudah bersarang dan berhabuk . sekarang telah menginjak ke umur separuh dewasa, Alhamdulillah sekembali nya dalam bidang ijazah sarjana muda usuluddin dan kepujian di Unisza.
Ramai teman2 yg telah membawa haluan masing-masing , ke serata tempat, tdk kira di buMi Urdun,syam Jordan, ke Uia,Usim,Um,Ukm dan mana2 tempat lagi. sepinya tanpa mereka. Persahabatan itu tlh terikat dengan tali ukhwah yg telah terbina sejak 3tahun bersaMa.
tatkala kaki mengorak langkah meneruskan perjuangan diri kerana sahabat tdk selamanya disisi. Yakin lah diri akan meneruskan hidup bersaMa iLahi, buangkan sifat kecintaan dunia yang melalaikan, kerana hamba hanyalah pengemis.Cinta.Ilahi .
Hidup akan sampai ke noktahnya juga, ku hanyalah pengembara dunia mencari segenap keyakinan diri dan semata2 utk bangun sujud dan memperhambakan diri dengan nikmat ini, syukur Alhamdulillah masih lagi dapat menikmati nilai iman dan islam.
walaupun luaran nmpak ok dah, tapi hati masih lagho. siapalah hamba tanpa Pencipta.
ku mengharapkan teman2 mendOakn keikhlasanku dlm tarbiyah , memberikanku semangat kerana imanku naik dan turun tatkala hati meruntun hiba.wallahu'alam.
Terima kasih kerana sudi menatap teratak usang ini.


                                                   " smile always "


No comments:

Post a Comment